Kjære kollega- November 2019

Kjære kollega

Vinteren har etter hvert begynt å sette seg i hele fylket. Jeg har nettopp kommet tilbake fra Oslo fra det som for meg har vært det hyggeligste Landsmøtet på lenge. Det var et variert fagprogram, både for tannleger, tannpleiere og sekretærer. Allikevel er det Nordental, dentalutstillingen, jeg vil fremheve mest. God plass til å mingle, god bredde blant utstillerne og personer på stand som var engasjerte! NTF sin stand med kaffe og foredrag var en liten oase når du var sliten av å traske rundt. En stor takk til NTF! Vi gleder oss til neste år, og ikke minst til 2021 når det braker løs i Bergen! Vi har masse ideer allerede.

Regjeringen har nok en gang kuttet i bevilgningen til tannhelse, og Høie beskylder oss tannleger for å være griske og grådige. I forslag til statsbudsjettet kuttes det med 90 millioner! 50 millioner kuttes på kjeveortopedi i gruppen for “klart behov”. Høie og HOD viser nok en gang sin arroganse overfor fagmiljøet. Og i tradisjonen tro kuttes også HELFOtakstene generelt ved at de ikke oppjusteres for den generelle prisveksten, i den tro at han da stagger den generelle prisøkningen i privat tannlegepraksis. Nå skal det sies at vi tannleger ikke er økonomer, men det er jammen ikke mye mer økonomisk innsikt å spore hos vår helseminister.

Et kutt som dessverre har havnet utenfor medias søkelys er de 7 millionene som forsvinner fra spesialistutdanningen. Spesialistutdanning er svært viktig for å gi en kvalitet også på grunnutdanningen og de lider allerede i dag av underfinansiering. Universitetet i Bergen tappes for både kompetanse og økonomiske midler til kompetansesenteret. Det er sterke krefter som vil flytte spesialistutdanningen over til kompetansesentrene. NTF er klar på at det er Universitetene som skal ha hovedansvaret for dette.

HELFO viser også nye takter med at de prioriterer mindre på å reise rundt i lokalforeninger og kurs for å informere om korrekt takstbruk, samtidig som de bevilger mer penger på kontroll og hard straff for de som ikke anvender regelverket slik som HELFOkontroll tolker det. En uheldig utvikling. Tannlegeforeningen ønsker å spille på lag med HELFO, men vi føler at de nå distanserer seg fra oss.

På generalforsamlingen ble det bevilget penger til oppussing av BTFs lokaler i Markeveien, vi takker for tillitten! Arbeidet med renoveringen av lokalet er i gang. Vi er i dialog med interiørarkitekt for å lage en prosjektbeskrivelse som blir sendt ut på anbud. Videre har vi vært i kontakt med 5-6 entreprenører som alle kan tenke seg å gi et anbud og være klare for oppdraget i løpet av kort tid. Vi håper det kan stå ferdig tidlig på nyåret, til glede for alle medlemmer!

På møtet den 7. november er fremlegging av representantskapssaker og valg på representanter som reiser til Oslo i slutten av måneden. Representantskapet avholdes annen hvert år og er NTFs høyeste organ. Her bestemmes det hva NTF skal jobbe med de neste 2 år. Det har vært et omfattende arbeid med vedtektsendringer, blant annet større endringer i NTFs etterutdanningssystem. Dette vil det bli redegjort for på møtet på torsdag, og vi håper på engasjement og innspill fra dere medlemmer. 

Det blir også litt faglig påfyll. Marit Dyrøy, protetiker på Haukeland Sykehus skal snakke dekkproteser. Jeg er dessverre på kurs i utlandet, så møtet blir styrt med stødig hånd av Sindre Hauge Larsen.

Velkommen!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s