Kjære kollega – Oktober 2018

Kjære kollega.

Generalforsamlingen nærmer seg, og jeg håper så mange som mulig har lyst til å delta og bruke sin stemmerett. Det er veldig viktig for demokratiet i lokalforeningen at medlemmene engasjerer seg, ønsker å komme med innspill, og kanskje også kan tenke seg å ta et verv. Hvis noen går med en liten foreningsspire i magen, og ikke tør å kaste seg ut i det allerede nå på fredag, så kan jeg anbefale BTFs Tillitsmannskurs til våren. Dette er et gratis tilbud til alle våre medlemmer, og gir et godt innblikk i foreningsstruktur og –arbeid, i tillegg til nyttige kurs i ledelse og relasjon.

Mange av dere har sikkert sett av valginnstillingen at jeg ikke tar gjenvalg som formann etter endt periode. Det er med et visst vemod jeg gir meg, for det har vært en veldig lærerik periode. Jeg har hatt et fantastisk styre med meg hele tiden, og det har gjort jobben mye lettere. Jeg har lyst til å takke dem alle sammen for god støtte og hardt arbeid. Valgkomiteen innstiller Eirik Halvorsen som ny formann i Bergen Tannlegeforening. Det syns jeg er et klokt valg. Eirik har sittet mange år som styremedlem i UTV-Privat Sektor, er nestleder i Norsk Kjeveortopedisk Forening og har også flere år som infosekretær i BTF bak seg. Jeg er helt sikker på at han har egenskapene og erfaringen som trengs for å lede foreningen videre i riktig retning.

De faste arrangementene til BTF tar mye tid å planlegge, og er også dette arbeidet som er mest synlig blant medlemmene.  Jeg syns likevel vi har klart å ha fokus på andre viktige oppgaver i perioden, blant annet har vi fått til store besparelser i driften. Den største endringen var kanskje å lage et heldigitalt BTF-nytt, og dermed spare hundretusener i trykkeriutgifter. Det er nok noen som savner det fysiske bladet, men jeg tror vi tok den rette avgjørelsen, både økonomisk og miljømessig sett. Vestlandsmøteheftet trykker vi fremdeles, og for Vestlandsmøtet 2019 er heftet snart klart for fulldistribusjon via Tidende. Påmeldingen åpner som vanlig i slutten av oktober, så følg med på våre nyhetsbrev eller «Vestlandsmøtet» på Facebook for oppdateringer.

Bergen Tannlegeforening skal være en forening som tar vare på sine medlemmer. Vårt fokus er først og fremst faglig, med målsetting om at medlemmene våre skal kunne oppfylle NTFs videreutdanningskvote innenfor lokalforeningens grenser. Samtidig er den sosiale profilen vår viktig, og vi tror at det å møte kollegaer i sosiale rammer kan styrke fellesskapet og virke konfliktdempende. Det å være medlem av NTF skal være et kvalitetsstempel. Selv om hovedfokuset alltid er pasientenes beste, så er det viktig at vi som kollegaer opptrer ryddig og ordentlig overfor hverandre, og forholder oss både til vedtekter og de etiske regler. Dersom noen medlemmer opplever at dette ikke blir etterlevd, så håper jeg de vil føle det naturlig og trygt å henvende seg til lokalforeningen sin.

Med dette ønsker jeg å takke for fine år som styremedlem, sekretær og til sist formann i Bergen Tannlegeforening. Og selv om jeg nå går ut av styret, så håper jeg å kunne bidra på andre måter. Jeg ønsker det nye styret lykke til, og er sikker på at BTF er i veldig gode hender.

KarenSignatur

karen

 

 

 

Karen Reinholtsen

Formann