Kjære kollega – Sommer 2018

Kjære kollega!

Sommeren nærmer seg, og det skal bli godt med ferie enda vi har hatt en fantastisk sommer allerede. Vi kunne ikke ha hatt mer flaks med Vårmøtet; på terrassen til Legenes Hus var 114 stykker samlet for å kose oss i sommersolen. Vår nye vri på arrangementet var veldig populær, og ble raskt overbooket. Det er tydelig at dere har savnet et arrangement som inkluderer hele tannhelseteamet. Vi kommer til å videreføre dette neste år, og har allerede begynt planleggingen.

Vi har en geografisk utfordring i Bergen Tannlegeforening, fordi vi dekker et såpass stort område. Vi vet at det ikke alltid er like lett for våre medlemmer i distriktene å delta på arrangementene. Dette tar vi på alvor, og har derfor valgt å legge høstens TSE modul 7, Restorativ behandling, til Voss. Vårmøtet er også et arrangement som med fordel kan flyttes ut av Bergen, så følg med fremover! Fagkomiteen vår har jobbet lenge med fagprogrammet for Vestlandsmøtet 2019, og skal vi ta dem på ordet, så er det snart i boks. Vi gleder oss til å presentere det for dere i høst. Vi har allerede booket «nye» Hotel Norge til fest og overnatting, og har stor tro på at det blir et uforglemmelig arrangement. Det er mye kjekt i vente med andre ord.

15. mai fikk vi nye regler for personvern i Norge, da The General Data Protection Regulation (GDPR) ble implementert. Dette gir tannhelsevirksomheter nye plikter, og pasientene våre får nye rettigheter. Det er virksomhetens ledelse som er pliktig til å sette seg inn i de nye reglene og tilpasse virksomheten, men alle ansatte må også kjenne til disse. Vi er allerede forpliktet til å følge Normen for informasjonssikkerhet i Helse -og omsorgstjenesten, og i forhold til personopplysninger skal det være tilstrekkelig dersom man allerede følger dagens regelverk.

karen

Mange kommersielle aktører vil sannsynligvis komme på banen angående GDPR, og tilby sin hjelp med å sørge for at din virksomhet etterlever de nye reglene. Vårt inntrykk er at slik ekstern hjelp sannsynligvis vil være undødvendig, og det skal være tilstrekkelig med informasjon om de nye reglene på NTF sine nettsider.

Jeg vil ønske alle en riktig god sommer, så gleder jeg meg til å treffe dere på møter og arrangementer til høsten!

KarenSignatur

 

 

Karen Reinholtsen

Formann