Formannens spalte – Papirutgave desember 2017

Kjære kollega!

Det du holder i hånden nå er sannsynligvis den siste trykte utgaven av BTF-nytt noensinne. Det er litt vemodig, og mange kommer nok til å savne bladet. Men vi lover dere at dere skal få tilgang til det samme stoffet slik dere kjenner det, og kanskje enda litt til. Videre tror vi det er fornuftig å kutte de høye utgiftene, og ha en litt mer miljøvennlig profil. Vår infosekretær Sindre har laget en brukerveiledning for btfnytt.no som dere finner lenger bak i bladet. Det er likevel noen utfordringer med å legge om til nettutgave. Blant annet ble vi nylig gjort oppmerksom på at kanskje ikke alle vil ha bilder av seg selv publisert på btfnytt.no. Dette skal vi ta til etterretning, og være forsiktige med hva vi legger ut.

  1. og 2. desember er det Representantskapsmøte på Gardermoen. Det har i forkant vært diskusjoner blant medlemmer på sosiale medier angående foreningsdemokrati, og hvordan NTF og lokalforeninger bør drives. Vi i styret får med oss det som skrives, men prøver å unngå å kaste oss inn i en opphetet debatt i sosiale medier. En god debatt driver foreningen fremover, og det skal vi alltid ønske velkommen. Om Facebook er det mest egnede forumet er en annen sak. Det tyder uansett på at det rører seg mye i foreningen, og det blir nok flere spennende diskusjoner på Representantskapet!

Valgkomiteen sentralt har gitt uttrykk for at de ønsker å delta på flere sentrale møter for å treffe potensielle tillitsvalgte. På samme måte ga vår lokale valgkomite uttrykk for at rekrutteringen i år var spesielt vanskelig fordi vi valgte å avlyse Tillitsmannskurset i vår. Det tyder på at slike samlinger er nyttige på flere plan, og jeg tror det er riktig å lytte til valgkomiteene både sentralt og lokalt. De har et veldig ansvarsfullt mandat, og det er viktig at de gis spillerom til å kunne utføre sine oppgaver på en skikkelig måte.

Påmeldingen til Vestlandsmøtet har åpnet, og vi har opplevd stor interesse allerede! Det er gøy. Vi tror at årets fagprogram vil trekke mange, det er gode og aktuelle temaer både på forkurs og selve møtet. Denne gangen gjør vi også en vri på forkursene, ved å presentere tre kortere paralleller som kan kombineres slik man vil. Det gjør det litt mer fleksibelt i forhold til interesser, og kanskje også enklere for dem som vanskelig kan ta seg fri en hel dag.

Hvis du ennå ikke har meldt deg på, så vil vi minne om fristen for lav takst på møtet som er 10. desember.

Julemøtet vårt 8. desember er for første gang på lenge Karenfulltegnet, og mye skyldes nok at vi har valgt en litt mer hjemmesnekret vri på møtet denne gang. Vi har et flott foreningslokale som vi godt kan

bruke litt mer, og jeg tror det blir en annen og litt mer uformell stemning på møtet. Vi i styret gleder oss til å pynte Markeveien 12 til jul, og invitere til et godt gammeldags julebord! Med dette vil jeg ønske alle en riktig fin førjulstid, og håper vi sees på Vestlandsmøtet 2018.

 

Karen Reinholtsen

Formann